STUDIO

GELU!D beschikt over een professionele opname studio waar je in een huiskamer achtige sfeer kunt opnemen. Beneden is de altijd lekker koele opnameruimte, volledig geïsoleerd en akoestisch behandeld om alles zo goed mogelijk op te nemen. Door de vrije ligging kunnen desnoods opnames in het holst van de nacht plaatsvinden, we zijn daarin erg flexibel. Door de ligging, uitstraling en omgeving is de studio vrij uniek te noemen in het Noorden.

Hart van de opnames is de Presonus RM32 AI, waarmee 32 sporen tegelijk kunnen worden opgenomen. Muzikanten kunnen eigen headphone mixes maken, om zo goed mogelijk je partijen in te spelen. Naast diverse hardware en preamps van merken als Focusrite ISA One, Engl, ART en FMR wordt in the box gewerkt met Cubase en topkwaliteit plugins en VST’s. Legale software natuurlijk.

In de studio staat een mooi klinkende drumkit, een walnoot Mapex Armory 6 piece, standaard voorzien van 13 mic’s. Professionele bekkens zijn aanwezig van merken als Sabian (AAX en HHX), Meinl, Avedis, etc. Maar natuurlijk kan je drummer de eigen kit of onderdelen gebruiken. Voor gitaar beschikt GELU!D over een dikke Laney  Ironheart -volledig buizen – amp en een Orange cab met Celestion V30 speakers 2×12. Een Ampeg SVT-3 Pro in combi met een SWR Goliath 4×10 cab is er om de bassist te verwennen. Maar bands kunnen natuurlijk alle eigen gewenste apparatuur gebruiken en wat we niet hebben kunnen we huren. Alles om de sound te krijgen die we zoeken.

We gebruiken uitsluitend professionele mic’s van merken als Shure, AKG, Sennheiser, Rode, Avantone en de supergave Mojave MA 201 FET. En koptelefoons van merken als Beyerdynamic, Sennheiser, Shure en AKG.

GELU!D beschikt over diverse fijne gitaren en basgitaren, zoals:

  • Ibanez 7 string met Dimarzio PU’s
  • Ibanez 8 string
  • Fender semi-akoestische gitaar
  • Rikkers 5 string Bodyline bas
  • Fender Jazzbas 4 string
  • Ibanez SR705 fretless bas, deze klinkt echt waanzinnig en heel flexibel door de piëzo elementen
  • Baritone acoustic

Voor een indruk, kijk onder even bij de foto’s of kom eens langs!